Veilig werken met Zonnepanelen met Inspecties van MoreApp

Veilig werken met Zonnepanelen met Inspecties van MoreApp

Er moet meer aandacht komen voor veiligheid tijdens de installaties van zonnepanelen. Met MoreApp bewaak jij de veiligheid van jouw installateurs door aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen. Voorkom ongelukken op het dak tijdens het zetten van de zonnepanelen met inspecties. Lees verder hoe MoreApp je hierbij kan helpen.

De veiligheid van jouw installateurs is het allerbelangrijktse. In Nederland alleen al werken dagelijks duizenden installateurs aan de installatie van zonnepanelen. Veilig werken is dan ook van levensbelang en dient meer onder de aandacht te komen voor deze sector. Het is gebleken dat installateurs onvoldoende maatregelen nemen om veilig te werken. De Rijksoverheid, Arbeidsinspectie en de brancheverenigingen Techniek Nederland en Holland Solar hebben hun zorgen al meerdere malen geuit.

Voorlichting Veilig Werken met Zonnepanelen

Om veiligheid onder de aandacht te brengen gaat voorlichting een belangrijke rol spelen. Wist je dat je met MoreApp ook Taken kan sturen waarbij de gebruiker een notificatie krijgt? Of dat je aan jouw digitale formulier een toolbox toe kunt voegen door middel van een afbeelding? Gebruikers zien dan in één oogopslag een stappenplan. Daarbij kun je gebruikers aan laten geven of ze de Taak hebben gezien. Belangrijk voor een stukje extra controle. Voor extra veiligheid kun je installateurs ook trainingen laten volgen via de branchevereniging.

Een Veilige installatie van Zonnepanelen

Tijdens de installatie kan MoreApp worden gebruikt om veiligheidschecks uit te voeren. Installateurs kunnen bijvoorbeeld de juiste veiligheidsmaatregelen controleren en afvinken. Denk aan het correct gebruik van valbeveiligingssystemen, het controleren van de aarding en het dragen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Het gebruik van de App zorgt ervoor dat installateurs geen essentiële stappen overslaan en dat veiligheidsprocedures consequent worden gevolgd.

Daarnaast biedt MoreApp de mogelijkheid om foto's en notities toe te voegen aan inspectiepunten. Installateurs kunnen hiermee potentiële veiligheidsrisico's documenteren en snel communiceren met het team om passende maatregelen te nemen. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke gevaren en het verminderen van risico's tijdens de installatie.

Veiligheidsaudits voor Zonnepanelen

Veiligheidsaudits spelen een cruciale rol bij het waarborgen van veilig werken met zonnepanelen. Deze audits worden uitgevoerd om te controleren of de installaties voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften en om mogelijke risico's te identificeren. Met MoreApp maak jij eenvoudig jouw digitale inspecties en rapporten in een handomdraai, zodat alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Naleving van veiligheidsvoorschriften is essentieel om ongelukken te voorkomen en de veiligheid op de lange termijn te waarborgen. Als tijdens een inspectie tekortkomingen worden vastgesteld, is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk worden verholpen.

Veilige Zonnepanelen inspecties met MoreApp

Verbeter de veiligheid van de installatie van zonnepanelen met MoreApp. Wat kan onze tool voor jouw bedrijf betekenen?

  • Maak zelf handige inspecties in enkele minuten
  • Voldoe aan de veiligheidsvoorwaarden
  • Verstuur taken naar gebruikers
  • Een veilige data-opslag
  • Het versturen van formulieren in real-time
  • Alle betrokkenen direct op de hoogte brengen
  • Beschikbaar on- en offline

Ben je klaar om jouw zonnepanelen inspecties naar een hoger niveau te tillen? Probeer MoreApp gratis uit tijdens onze proefperiode.

Ga vandaag nog digitaal!

Wij planten bomen voor iedere MoreApp klant! Lees Meer

© MoreApp | Security | Privacy