Optimaliseer Werkprocessen Voor de Buitendienst Met Planningstool Splandid

Optimaliseer Werkprocessen Voor de Buitendienst Met Planningstool Splandid

Splandid, een planningstool ontwikkeld door MoreApp partner Samson-IT, automatiseert werkprocessen van offerte tot aan facturatie. Kies voor een efficiënte en tijdbesparende oplossing voor jouw bedrijf waarmee jij ook jouw MoreApp werkbonnen kunt koppelen. Lees meer in onze case study met Stephan Homan, commercieel directeur van Splandid.

Met de planningstool Splandid automatiseer en optimaliseer je je werkprocessen voor de buitendienst. Splandid is een applicatie ontwikkeld door Samson IT, een bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van ICT oplossingen voor klanten. Zij hebben een mooie koppeling met MoreApp ontwikkeld. De behoefte aan deze planningstool is ontstaan bij een van hun klanten, Zegwaard, een bedrijf gespecialiseerd in rioolontstopping.

Zegwaard was op zoek naar een planningstool dat volledig aan hun eisen en behoeften voldeed. Waar Zegwaard zo’n honderden activiteiten per dag op het planbord heeft staan, is het belangrijk om eenvoudig overzicht te houden en activiteiten direct in te plannen. Zo zijn materialen en voertuigen direct aan een activiteit te koppelen en zijn eventuele wijzigingen direct zichtbaar voor het team. Voor Zegwaard draagt de planningstool bij aan een verbeterde samenwerking.

Het Geautomatiseerde Werkproces Stap voor Stap Uitgelegd

Het automatiseren van planningen is interessant voor bedrijven in diverse sectoren. Denk aan hoveniersbedrijven, reparatie- en isolatiebedrijven, installatiebedrijven, slotenmakers en meer. Met Splandid zijn de volgende stappen van het werkproces geautomatiseerd:

  1. De intake met de klant
  2. Het opmaken en versturen van een offerte
  3. Het plaatsen van de order
  4. Het bepalen van de activiteit(en) die moeten plaatsvinden
  5. Het samenstellen van de planning met het planbord
  6. De uitvoering van de monteur met werkbon
  7. De betaling via een betaalformulier
  8. De gekoppelde facturatie aan boekhoudsoftware zoals Exact Online

“Met Splandid verbind je alle bedrijfsprocessen binnen één systeem. De getekende offerte wordt direct omgezet naar een activiteit, Splandid genereert de digitale werkbon,de monteur opent de werkbon, voegt foto’s en andere belangrijke details toe en ondertekent de werkbon. Hierna wordt de factuur gekoppeld aan Exact Online. Zo heb jij maar één applicatie nodig.”

Stephan Homan

CCO Splandid

Splandid, de Volledige Planningsoplossing Voor Elke Sector

“Veel MKB bedrijven maken gebruik van verschillende, denk soms aan wel twee à drie, applicaties voor één werkproces. Met Splandid faciliteer je bedrijven met een actieve buitendienst in één systeem,” vertelt Stephan Homan. Zonder handmatige invoer besparen zij veel tijd. Voor een geoptimaliseerd proces is er ook een CRM systeem toegevoegd voor de Sales-afdeling van Zegwaard. Voor het uitvoerende gedeelte een koppeling gemaakt met MoreApp voor de werkbonnen en voor het factureren van de klant is de cirkel rond met boekhoudsoftware zoals Exact Online.

Wat zijn de voordelen van een planningstool voor mijn bedrijf?

Een planningstool als Splandid is de perfecte link tussen de binnen- en buitendienst. Zo is Splandid een volwaardig product dat processen optimaliseert met verschillende koppelingen.

De voordelen die het hebben van één planningstool oplevert zijn groot, waaronder:

  • Het reduceren van de foutgevoeligheid.
  • Het eenvoudig regelen van de planning via het planbord.
  • Het direct doorsturen van activiteiten naar de monteur.
  • Het binnen no-time versturen en ondertekenen van een offerte.
  • Het minimaliseren van de administratieve handelingen voor de monteur.
  • Het linken van betalingsgegevens en het voltooien van betalingen en dat allemaal in één handig overzicht.

Werkbon Case Study Splandid

De voordelen van MoreApp’s digitale werkbon

MoreApp is volledig geïntegreerd met Splandid. De digitale werkbon wordt aan een afgeronde activiteit, inclusief foto’s, toegevoegd als bewijs. Wat zijn andere voordelen van de digitale werkbonnen van MoreApp?

  • Onleesbare papieren werkbonnen zijn verleden tijd.
  • Voeg eenvoudig foto’s toe op locatie.
  • De werkbon kan zowel online als offline worden ingevuld.
  • De klant kan de werkbon direct digitaal ondertekenen.
  • Extra uitgeleverde producten kunnen worden toegevoegd.
  • De facturatie kan worden voldaan door middel van een QR-code.
  • Een professioneel rapport van de werkbon wordt opgemaakt.

“Onleesbare papieren werkbonnen en het overtikken in een ander systeem, zijn verleden tijd. Met de volledig geïntegreerde werkbonnen van MoreApp in Splandid verbetert de efficiëntie. De werkbon wordt binnen Splandid direct aan de activiteit gekoppeld en op verzoek bij de factuur gevoegd.”

Stephan Homan

CCO Splandid

Wil jij net als Zegwaard meer overzicht creëren, activiteiten in kunnen plannen en een koppeling maken met digitale werkbonnen? Neem contact met ons op via support@moreapp.com.

Wil jij zelf aan de slag met de digitale werkbonnen van MoreApp? Onze consultants helpen je graag.

Ga vandaag nog digitaal!

Wij planten bomen voor iedere MoreApp klant! Lees Meer

© MoreApp | Security | Privacy